Dansschoenen kleine maten, grote maten!

Dansschoenen kleine maten, grote maten!

Wist je dat vrouwen in Nederland gemiddeld gezien een schoenmaat hebben van 39.04*? In Gelderland ligt dat gemiddelde zelfs op 38.7, terwijl het wereldwijd op 38.5 ligt. Nederlandse dames hebben dus absoluut grote voeten, wat niet verrassend is gezien ze over het algemeen tot de langste vrouwen ter wereld behoren!

Mannen daarentegen hebben gemiddeld maat 43**. Maar laten we eerlijk zijn, achter die gemiddelden schuilt een enorme diversiteit. Heb jij een kleine of juist een grote schoenmaat? Het kan soms een uitdaging zijn om dansschoenen te vinden die goed passen. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn.

Maar wees niet ontmoedigd! Bij Paso a Paso, dé dansschoenenwinkel in Apeldoorn, begrijpen we de strijd van mensen met kleine of grote voeten. Daarom hebben we een uitgebreide collectie dansschoenen, variërend van extra kleine maten tot extra grote maten, zodat iedereen kan stralen op de dansvloer, of het nu salsa of stijldansen is.

Hier is een handige tip als het gaat om de juiste maat: de perfecte pasvorm hangt af van het model en het merk van de schoen. Bij stijldansschoenen wordt vaak aangeraden om een maat kleiner te nemen, omdat je bij stijldansen je tenen moet strekken, waardoor de zool uitgerekt wordt. Maar als je voornamelijk sociaal danst bij danscafés en salsa-feestjes, zul je je voeten meestal niet zo hard strekken. Vertrouw me, ik spreek uit ervaring: een maat kleiner kopen kan leiden tot pijnlijke voeten en uiteindelijk tot ongemak op de dansvloer.

Mijn advies? Kom langs en probeer de schoenen uit! Het is normaal dat ze in het begin een beetje strak zitten, omdat onze dansschoenencollectie in Apeldoorn gemaakt is van echt leer, dat in de loop van de tijd wat uitrekt tijdens het dansen.

Twijfel je over je maat? Leg een stuk papier op de grond, teken met een pen om je voet heen en meet vervolgens het langste stuk uit. Op internet vind je maat tabellen die aangeven met hoeveel cm je welke schoenmaat hebt.

Dus, of je nu op zoek bent naar kleine dansschoenen, grote dansschoenen, of gewoon dansschoenen die perfect passen, maak een afspraak bij Paso a Paso in Apeldoorn, dé dansschoenenwinkel voor latin dansschoenen, stijldans schoenen, salsa dansschoenen en meer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omstreken.

*Bronvermelding: Onderzoek Shoeline via FashionUnited.nl, Augustus 2015, https://fashionunited.nl/nieuws/mode/noord-hollandse-vrouwen-hebben-de-grootste-voeten/2015081224163

**Bronvermelding: Onderzoek Sasha schoenen via sneakerjagers.com, Juni 2023, https://www.sneakerjagers.com/n/de-gemiddelde-schoenmaat-van-mannen-is-berekend/148159

Terug naar blog