Hoe verzorg je jouw dansschoenen?

Hoe verzorg je jouw dansschoenen?

In de wereld van dansen zijn dansschoenen met een velours/suède zool een veelvoorkomende keuze. Dit materiaal biedt grip op de dansvloer en maakt het tegelijkertijd mogelijk om soepel te draaien zonder je knieën te overbelasten.

Na verloop van tijd kan de zool van je dansschoenen echter steeds gladder worden door de constante druk en draaibewegingen. Dit kan leiden tot een verminderde grip tijdens het dansen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: borstel je dansschoenen op. Speciale stalen borsteltjes, verkrijgbaar bij danswinkel Paso a Paso in Apeldoorn, zijn perfect voor deze taak.

Steek je hand in de dansschoen en borstel met het kleine staalborsteltje over de onderkant van de schoen, weg van jezelf. Wees niet te voorzichtig; het velours materiaal kan wel wat hebben. Hoe meer je borstelt, hoe ruwer de onderkant van je dansschoen weer wordt. Borstel alleen het gedeelte van de zool waarmee je de dansvloer raakt (de hak uitgesloten).

Zodra je voelt dat het materiaal weer ruw aanvoelt en je geen glijdende bewegingen meer maakt tijdens het dansen, is het borstelen klaar.

Afhankelijk van je dansfrequentie is het aan te raden om je schoenen regelmatig te borstelen. Let op signalen zoals het gevoel van uitglijden tijdens het dansen of een gladde onderkant van de dansschoen bij het aanraken met je hand.

Heb je meer advies nodig of wil je gewoon nieuwe dansschoenen of een borsteltje aanschaffen? Maak dan snel een afspraak en bezoek dé dansschoenenwinkel van Apeldoorn, waar de beste dansschoenen te vinden zijn: Paso a Paso in Apeldoorn.

 

Terug naar blog