Voor welke hak ga jij?

Voor welke hak ga jij?

Sta jij op het punt nieuwe dansschoenen te kopen? Dan is de grote vraag: voor welke hak ga jij? Als het op dansschoenen aankomt, zijn er tal van dingen om te overwegen, maar laten we het vandaag hebben over de hak. Je hebt vast op menig feestje een scala aan dansschoenen gezien, met een verscheidenheid aan hakhoogtes en -vormen. Merken hanteren verschillende benamingen voor hun hakken, maar laten we eerlijk zijn, de naam is niet zo belangrijk als het gevoel dat je krijgt wanneer je op die dansvloer staat, hier in Apeldoorn of elders.

Op de afbeelding zien jullie als voorbeeld de verschillende haksoorten bij Diamant Tanzschuhe.

Ervaren dansers verplaatsen hun gewicht geleidelijk naar voren en staan tijdens het dansen nauwelijks op hun hakken. Ze zakken diep door hun knieën, waardoor zelfs een hak van 8 cm geen enkel probleem is. Hun stabiliteit halen ze uit het centrum van hun lichaam.

Maar voor beginners of semi-ervaren dansers is het verstandig om een lagere hak te kiezen. Als je niet gewend bent om veel op hakken te lopen, begin dan met maximaal 5 cm. Loop je vaker op hakken, kun je ook kiezen voor 6.5cm. Ga voor een Cubaanse hak, of zoals Diamant het noemt, een Latino hak. Deze haak loopt aan de onderkant breed uit waardoor je extra stabiliteit krijgt. Want; Hoe dunner de hak, hoe minder oppervlakte die voor houvast op de dansvloer zorgt. Het laatste waar je aan wilt denken tijdens het dansen, is of je dansschoenen wel goed zitten.

Wil je het gevoel hebben alsof je op wolken danst, maar wil je geen danssneakers? Dan zijn de 4.2 cm Spanish hak of de 2.8 cm Blokhak de perfecte keuze. Onthoud één ding: comfort, veiligheid en stabiliteit gaan boven alles. Je wilt toch niet struikelen over je eigen dansschoenen en een enkel breken?

Benieuwd naar meer advies over de perfecte dansschoenen? Maak dan nu een afspraak bij Paso a Paso in Apeldoorn, dé dansschoenenwinkel in Apeldoorn waar jouw dansplezier begint.

Terug naar blog